BIO BASED BOUW MATERIALEN

leembouw

Leem is een mengsel van klei, silt en zand. Voor de bouw worden nog extra zand en zaagsel of stro toegevoegd. Leem heeft een zeer dichte structuur.

Schaduw

koelen...

Houtvezelisolatie

Houtvezel isolatie wordt gemaakt uit de reststroom uit de houtindustrie. Deze reststroom met een lage economische waarde wordt omgezet naar een hoogwaardig isolatiemateriaal. Met enkel een natuurlijke bindmiddel worden de vezels gebonden tot maatvaste, strakke homogene isolatieplaten.

Isolatie materialen

Diverse natuurlijke isolatie materialen:
- Gras (Gramitherm)
- Vlas isolatie (Isovlas)
- Cellulose (Isofloc)
- kantoen recyclede broeken (Metisse)

stro(balen)bouw

Stro bestaat uit de droge bloeistengels van graanplanten. De CO2-afdruk is onverslaanbaar, geen enkel ander isolatiemateriaal kan hieraan tippen.

goed ontwerp.

Kalkhennep

Kalkhennep bestaat voor ca. 90% uit hennephout en heeft verder een volledig natuurlijke samenstelling. Het gewas, de hennepvezel is eenvoudig en zonder bestrijdingsmiddelen te telen en het slaat in korte tijd grote hoeveelheden CO2 op in zijn vezels.

Houtbouw

Hout neemt tijdens de groei CO2 op, en dit blijft opgeslagen in het hout wanneer een houten woning wordt gebouwd.

leembouw

Leem is een mengsel van klei, silt en zand. Voor de bouw worden nog extra zand en zaagsel of stro toegevoegd. Leem heeft een zeer dichte structuur.

Massief hout

CLT (Cross Laminated Timber), ofwel kruislaaghout is een innovatief houtbouwproduct. De sterke, massief houten constructieplaten zijn opgebouwd uit drie of meer lagen kruislings verlijmde vuren lamellen. Ze worden vooral gebruikt als vloer-, wand- of dakelementen en zijn een volwaardige vervanging voor metselwerk of beton.

Geschild / lokal hout

Ultiem lokaal bouwen houdt ook in dat materialen uit de regio komen.

doel natuurproducten in onze projecten90%
90%