Natuurlijk ontwerp meerhuis.

STUDIO NATUURLIJK BOUWEN

Oplevering
2023

Project type
woonhuis

Grootte
110 m2

Locatie
Schuyts Bos Arnhem

Houten huis: een mix van moderne en traditionele bouwtechniek

Onze visie op duurzame architectuur wordt weerspiegeld in ons ecologische woonhuis met zadeldak, gelegen langs het prachtige meer. We hebben ervoor gekozen om het huis te bouwen met damp-open biobased materialen, waaronder kalkhennep en Shou Sugi Ban gevelbekleding. Hierdoor wordt een gezonde binnenlucht gewaarborgd en wordt bovendien bijgedragen aan een duurzame levenscyclus van het gebouw.

De gevel is voorzien van veel glas, om maximaal te profiteren van de natuurlijke lichtinval en om de verbinding tussen binnen- en buitenruimte te versterken. Dit zorgt voor een aangenamere leefomgeving en bovendien voor een lager energieverbruik voor verlichting.

Ons ecologisch woonhuis is een voorbeeld van hoe duurzame architectuur kan bijdragen aan een verantwoordelijke levensstijl en een positieve impact op het milieu. We zijn trots om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van duurzame architectuur en hopen dat ons werk inspiratie geeft voor andere projecten.

De zijde van het water voorzien van glas, zodat er ruim zicht is op het meer. De grote glasplaten worden aan elkaar verlijmd, dit geeft een stoer en modern karakter. Vanuit de woonkamer kijk je in de nok van het woonhuis. Deze hoogte is extra indrukwekkend, door de rondhouten constructie, het uitstekenden inpandige balkon en hangende lampen.