Natuurlijk ontwerp meerhuis.

STUDIO NATUURLIJK BOUWEN

Oplevering
2023

Project type
woonhuis

Grootte
110 m2

Locatie
Schuyts Bos Arnhem

Houten huis: een mix van moderne en traditionele bouwtechniek

Een houten huis vol licht en zicht. Het ontwerp van een woonhuis aan een meer. Aan zijde van de ochtend zon zijn de natte ruimtes en slaapkamers gesitueerd. Deze ruimten zijn omsloten met dichte gevels wat deze vertrekken meer een beschut gevoel geeft. De goed geïsoleerde buitenwanden zijn opgebouwd uit ecologische en damp-open materialen. Kalkhennep, CLT hout, leem en houten gevelbekleding (Shou Sugi Ban).

De zijde van het water voorzien van glas, zodat er ruim zicht is op het meer. De grote glasplaten worden aan elkaar verlijmd, dit geeft een stoer en modern karakter. Vanuit de woonkamer kijk je in de nok van het woonhuis. Deze hoogte is extra indrukwekkend, door de rondhouten constructie, het uitstekenden inpandige balkon en hangende lampen.