Natuurlijk uitbouw Ulft

STUDIO NATUURLIJK BOUWEN

Oplevering
2022

Project type
uitbreiding

Grootte
8 m

Locatie
Ulft

Ontwerp en bouwadvies
Studio Natuurlijk Bouwen

Aannemer
Dahlhaus Bouw

Natuurlijk verduurzamen!

Hoge gasprijzen: Het is tijd om te verduurzamen voor zowel consumenten als ondernemers. Je wilt graag mee doen, maar hoe doe je dat? Wat zijn op dit moment slimme en duurzame keuzes? Er is een run op warmtepompen, zonnepanelen en traditionele bouwmaterialen. Niet alle keuzes zijn op dit moment dus even handig. Gelukkig zijn er nog genoeg alternatieven. Bouwen of renoveren met natuurlijke materialen zorgen niet alleen voor een lagere energie rekening, maar zorgen ook voor een beter en gezonder binnen klimaat.

Bouwen is erg ingrijpend en intensief voor de gebruikers. Maak van te voren een goed plan! Deel dit plan op in hapklaren stukken, zodat elk onderdeel van hoge kwaliteit kan zijn. Wat zijn de huidige kwaliteiten van het gebouw en waar liggen de verbeterpunten. Wat is de meest optimale eind situatie? En op welke manier kun je dat bereiken?

Halve maatregelen zijn veelal de oorzaak van een slecht eind resultaat, waardoor een toekomstige gebruiker het allemaal nog eens over moet doen. Isoleer dus goed, kijk naar materialen welke herbruikbaar zijn en pas waar mogelijk natuurlijke, biobased of herbruikbare materialen.

Bij advies van de verduurzamingsplannen bekijk ik elke situatie afzonderlijk. Met als doel om het gebouw zo energie zuinig mogelijk te krijgen. Hierbij kijk ik naar mogelijkheden uit de directe omgeving, isolatie mogelijkheden en alternatieve verbeteringen welke een positief effect hebben op het milieu.Op naar een betere toekomst!