Natuurlijk wonen Achterhoek

STUDIO NATUURLIJK BOUWEN

Oplevering
2020

Project type
woonhuis

Grootte
110 m2

Locatie
Achterhoek

Aannemer
Huiskamp Bouw

Installateur
Freriks Installatie

Houten huis: een mix van moderne en traditionele bouwtechniek

Een houten huis vol licht en zicht. Het ontwerp van het woonhuis  is opgesplitst in 2 segmenten. Deze delen zijn verduidelijk door het toepassen van een glazen lichtstraat.

Aan zijde van de ochtend zon zijn de natte ruimtes en slaapkamers gesitueerd. Deze ruimten zijn omsloten met dichte gevels wat deze vertrekken meer een beschut gevoel geeft. De goed geïsoleerde buitenwanden zijn opgebouwd uit ecologische en damp-open materialen, zoals leem, houtskelet, houtvezel isolatie en eiken delen.

De voorzijde van de woning is gelegen op de avond zon. Hier is de woonkamer en de keuken te vinden. Deze ruimte is rondom voorzien van glas, zodat er rondom zicht is op de gooiende landerijen rondom de boerderij. Het glas is op bijzondere wijze tussen robuuste houten profielen gedetailleerd, dit geeft een stoer en landelijk karakter. Vanuit de woonkamer kijk je in de nok van het woonhuis. Deze hoogte is extra indrukwekkend, door traditionele eiken gebint constructie welke met pen-gat verbinden bevestigd zijn.

Een ander opvallend element in het interieur is de in lagen gekleurde kalkhennep wand. In het midden van deze wand is een leemkachel geplaatst. De wand en de leemkachel delen de ruimte op in 2 delen. Aan de ene zijde kan er worden gewerkt. De andere zijde is bestemd als woonkamer en wordt er vooral ontspannen geleeft.