Natuurlijk wonen Montferland

STUDIO NATUURLIJK BOUWEN

Oplevering
2023

Project type
woonhuis

Grootte
160 m2

Locatie
Montferland

Ontwerper
Studio Natuurlijk Bouwen

Aannemer

Installateur

Een ruimtelijke en inspirerend ontwerp, waarbij energie een belangrijke rol speel in het ontwerp proces.

Aan zijde van de ochtend zon is de master slaapkamer gesitueerd. Dit gedeelte is afgesloten van de leefruimte middels een natuurstenen wand. Een prive gedeelte op de ochtend zon en een meer open toegankelijk erf gedeelte op de avond zon. Het erf is het meest spannende element uit het ontwerp. Hier komen verschillende looproutes, doorkijkjes, een patio, de omsluiting van het bijgebouw en de tuininrichting samen. De ruimtes rondom de keuken worden het belangrijkst en zijn daarom centraal in de plattegrond ingepast en gaan direct een relatie aan met de tuin op het zuiden. De woonkamer op het westen is een beschutte plek geworden voorzien van 1 groot raam. Vanuit dit raam in de woonkamer kijk je op het natuurgebied Montferland uit.

Het woonhuis wordt opgebouwd uit natuurlijke materialen. De goed geïsoleerde buitenwanden zijn opgebouwd uit hout, stro en leem. Het dak bestaat uit hout, houtvezel isolatie en sedum. Verder wordt er met aandacht gekeken naar de diverse de circulariteit van het woonhuis.